[BERITA] Perpaduan kaum aset terpenting kekuatan Selangor

Sumber : Selangorku.com

PETALING JAYA, 21 FEB: Ribuan rakyat pelbagai kaum hadir memeriahkan Sambutan Tahun Baru Cina peringkat Negeri Selangor yang diadakan di Dataran Petaling Jaya semalam.

Berlangsung sederhana, ia dirasmikan Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dengan paluan gendang bersama barisan Exco Kerajaan Negeri, Adun serta pimpinan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

cny pj 3Sambutan turut diserikan dengan persembahan selama 90 minit yang melibatkan pertunjukan wayang kulit, tarian singa dan seni mempertahankan diri.

Mohamed Azmin nyata gembira dengan sambutan diterima turut mengambil kesempatan menyerahkan ‘ang pow’ kepada kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah serta beramah mesra bersama rakyat.

Katanya, kesepaduan kaum di Selangor merupakan aset bernilai yang perlu dipertahankan bagi memastikan negeri terus berkembang pesat.

cny pj 1“Saya gembira dengan sambutan Tahun Baru Cina peringkat Selangor pimpinan Datuk Teng Chang Khim dan kalau kita lihat daripada kehadiran hari ini merupakan realiti masyarakat majmuk yang terdiri daripada pelbagai bangsa serta agama.

“Kita melihat kepelbagaian ini sebagai satu aset, bukan kepada pertembungan atau pertikaian agama serta budaya.

“Inilah kekuatan Selangor dan kemakmuran menjadi asas memajukan negeri,” katanya.

Article by Azmin Ali