[BERITA] Sedia Peruntukan Mencukupi Naik Taraf UNISEL

Sumber : Selangorku.com

BESTARI JAYA, 18 MAC: Kerajaan Negeri sedia memperuntukkan dana mencukupi bagi menaik taraf dan membaik pulih prasarana Universiti Selangor (UNISEL) di Bestari Jaya.

Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali, berkata pihaknya mengenalpasti masalah yang berlarutan sekian lama dan perlu ditangani segera dengan peruntukan besar.

UNISEL“Menjadi tanggungjawab moral Kerajaan Negeri membangunkan UNISEL sebagai pusat kecemerlangan ilmu kerana kita mahu menjadikan Selangor sebagai hak pendidikan serantau.

“Saya akan mengumumkan dalam masa terdekat jumlah peruntukan dana dipersetujui bagi membiayai kos prasarana diperlukan,” katanya selepas lawatan ke Kampus UNISEL Bestari Jaya, di sini.

Katanya, beliau juga melihat beberapa bangunan fakulti yang perlu pembaikan dan naik taraf seperti keperluan mendesak ICT (Teknologi Maklumat) .

“Saya melihat sendiri keperluan UNISEL dan akan mengumumkan dana dipersetujui oleh Kerajaan Negeri dalam tempoh dua minggu ini,” katanya kepada pemberita selepas lawatan ke kampus di Bestari Jaya.

Selain itu, kita juga menerima memorandum daripada Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) untuk mempertimbangkan beberapa perkara.

Antara perkara dibangkitkan MPP UNISEL dalam memorandum adalah menyemak semula yuran asrama yang perlu dibayar pelajar sebanyak RM200 serta cadangan untuk Kerajaan Negeri memberikan subsidi nasi dan sayur.

Article by Azmin Ali