Penantian 15 Tahun Jalan Baiduri Selesai

[nggallery id=67]

[nggallery id=68]

13 Januari 2013 – Penantian selama 15 tahun oleh penduduk yang memohon akses menghubungkan Taman Perwira dan Taman Perwira Indah ke jalan utama berakhir selepas projek jalan pintas Jalan Baiduri siap kelmarin.

Majlis Perasmian Jalan Baiduri yang disempurnakan oleh YB Mohamed Azmin Ali, Ahli Parlimen Gombak telah dihadiri lebih 100 orang penduduk setempat yang dipimpin oleh Yang Di Pertua Badan Kebajikan Taman Perwira, Datuk Ir. Nik Mohamad Pena Nik Mustapha. Menurut Datuk Ir. Nik Mohamad Pena, tanpa akses jalan berkenaan penduduk berhadapan dengan risiko kemalangan setiap hari kerana terpaksa melalui kawasan selekoh tajam dan ini melibatkan lebih 400 buah keluarga.

YB Mohamed Azmin juga pada hari tersebut mengambil kesempatan untuk memperkenalkan Tuan Mohd Azizi Mohd Zain yang baru sahaja mengangkat sumpah sebagai Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Selayang (MPS) yang baharu kepada masyarakat.

Turut hadir dalam majlis berkenaan ialah YB Amirudin Shari selaku Ahli Dewan Negeri Batu Caves, Ustaz Salehudin Nasir selaku Penyelaras DUN Gombak Setia, Ahli – Ahli Majlis MPS dan Ketua – Ketua Kampung di Daerah Gombak.

Majlis berakhir dengan lawatan kerja YB Mohamed Azmin Ali bersama YDP MPS, Tuan Mohd Azizi ke beberapa lokasi di sekitar Taman Perwira dan Villa Bestari di Sungai Pusu, Gombak bagi menyelesaikan masalah rakyat.

Article by Azmin Ali