Sehari di Eidul Fitr

Eidul Fitr (2 of 2)
Eidul Fitr bersama isteri tercinta
Azmin Ali bersama Keluarga
Hari Lebaran bersama Keluarga

Pada tahun ini, saya dan Shida serta anak-anak menunaikan Solat Eidul Fitr di Masjid Darul Ehsan, Taman Tun Abdul Razak, Ampang. Kami sekeluarga menyambut Eid pada hari pertama bersama bonda saya di Kampong Klang Gate Baru, Hulu Kelang. Ibu saya sudah menyediakan hidangan kesukaan saya iaitu lontong dan rendang istimewa.

Saya turut bersama dengan Ahli-Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor (ADUN) dalam Majlis Mengadap Tuanku Sultan Selangor bersempena Eidul Fitr di Istana Bukit Kayangan, Shah Alam pada jam 10.30 pagi. Sekitar jam 11.30 pagi, saya mengunjungi Majlis Rumah Terbuka Dato’ Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim di Dewan SACC Convec, Shah Alam. Kompleks baru ini adalah milik PKNS. Ribuan rakyat dan pimpinan termasuk Duta – Duta dan Perwakilan Asing turut meraikan majlis ini.

Pada sebelah petang, saya dan keluarga berlepas ke Taiping untuk menziarahi ibu dan bapa mertua serta keluarga di Kamunting. Bukan di Kem Kamunting ! Saya memandu sendiri kereta dengan kelajuan lebih kurang “110 km” kerana keadaan lebuhraya yang agak tenang dan cuaca yang baik.

Kami pulang ke Kuala Lumpur pada hari semalam untuk memulakan tugas saya yang bertimbun di pejabat. Insya Allah, saya dan pimpinan KEADILAN Parlimen Gombak akan mengadakan Majlis Rumah Terbuka untuk rakyat Gombak dan kenalan dalam masa yang terdekat.

AZMIN ALI

Article by Azmin Ali

Comments: 11

Comments are closed.